Groepsindeling en klasses

De deelnemers worden ingedeeld in verschillende groepen zodat er een eerlijke competitie mogelijk is. Je wordt in één van de onderstaande groepen ingedeeld:

Federatieruiters: dit zijn de ruiters met een eigen paard of pony die deelnemen aan KNHS-wedstrijden. Als deze ruiters met een paard of pony  aan de onderlinge wedstrijd deelnemen waar ze geen startkaart mee hebben worden ze, omdat ze wedstrijdervaring hebben, ook bij de federatieruiters ingedeeld.

Eigen paarden/pony’s: dit zijn de ruiters met een eigen paard of pony die niet deelnemen aan KNHS-wedstrijden.

Lease paarden/pony’s: dit zijn de ruiters die voor twee of meer dagen per week een paard of pony leasen/huren van de manege.

Manegepaarden/pony’s: in deze groep rijden de ruiters die aan de wedstrijd deelnemen met een paard of pony van de manege.

De dressuurproeven worden ingedeeld in verschillende klasses. Dit zijn de B, L1, L2, M1, M2, Z1 en Z2. De letters geven het niveau aan: Beginner, Licht, Middel en Zwaar.

Als je één winstpunt in de dressuur hebt behaald mag je meedoen aan het springen. De eerste wedstrijd kun je dus nog niet deelnemen aan het springen. Het proefje dat gereden wordt is afhankelijk van de maand waarin de wedstrijd verreden wordt. Het juiste proefnummer staat op de startlijst vermeld.

Landelijke Rijvereniging en Ponyclub – Callantsoog